WUSHU

RÓLLUNK

GALLÉRIA

ELÉRHETŐSÉG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WU MING CSAPAT

    A Wu Ming csapat 1994-ben kezdte meg tevékenységét. Úgy indult, mint tradicionális Kung Fu-csapat. 1997-ig a Sas stílust gyakorolták. 1995-ben nagysikerű bemutatót rendeztek a nagyváradi Taekwondo-csapattal  közösen. 1997-ben kezdték el a versenyszabályzatban szereplő stílusok tanulmányozását, azzal a céllal hogy részt vehessenek a különböző versenyeken ’Changquan’,  ’Nanquan’ és ’Santa’ kategóriákban. 1999-ig a csapat különböző helyi jellegű megmérettetéseken vett részt. A csapat harcosai dobogós helyezéseket értek el a Taekwondo nemzeti bajnokságokon. 1999-ben újra felvették a kapcsolatot a F.R.A.M.-mal és kezdtek résztvenni a Wushu Nemzeti Bajnokságokon. 2001-ben megalapították a Wu Ming  Nagyvárad sportklubot, az ezt követő években pedig a csapat sportolói sorra eredményeket értek el a Taolu és Santa próbákon.
  A biztos anyagi háttér és a szponzorok hiánya nagyon megnehezítették a csapat tevékenységét. Valójában, mindezen évek alatt a csapat anyagi hátterét  50-50%-ban a tagdíjak és az edző anyagi áldozatai tették ki.
  Az edző, Kovács Géza és felesége, Kovács Adina aki maga is gyakorló Kung fu-s 1990 óta- az edzések mellett különböző szakmák elsajátításának segítségével tartották fenn a csapatot  több mint 12 évig (Géza jogász, Adina fogorvos). A valós életben Romániában nagyon sok lelkes csapat kényszerült tevékenységének felszámolására az anyagi problémák következtében. Országunk átalakuló fázisának egyik negatív aspektusa ez. Egyes rendszerek túlélnek az oktatási szint felhígulása árán- 2-3 év gyakorlás után el lehet jutni a fekete öv szintjéig. Nagyszabású bajnokságokat (sőt, világbajnokságokat) szerveznek néhány helyi és környékbeli csapat résztvételével. 
A Wu Ming Kung fu-csapatban mindig az intenzív felkészülést tartották a legfontontosabbnak. Ez így lesz a jövőben is.

  

DF